Vagdalt hal recept

Vagdalt hal recept
Hozzávalók:

60 dkg hal filé (ponty, amur, hekk),
1 db száraz zsemle,
2 evőkanál citromlé,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
só, fehérbors,
pirospaprika.

Elkészítés:

A halfilét gondosan mossuk meg, vágjuk apróra és locsoljuk meg 2 evőkanál citromlével, majd daráljuk le. A zsemlét áztassuk vízbe, és a hagymát vágjuk apróra. Keverjük össze a ledarált halfilét a tojással, a kinyomott zsemlével és a hagymával. Fűszerezzük sóval, fehérborssal és pirospaprikával, formáljuk kb. 8 db hosszúkás halpogácsát. Egy lapos, nagyobb méretű tűzálló tálban rakjuk körbe a pogácsákat, és szórjuk meg pirospaprikával. Tegyük a mikróba, és letakarva süssük 15 percig. Félidőben a tálat 180 fokkal fordítsuk el. Pihentessük 3 percig, majd joghurtos mártással tálaljuk. A joghurtos mártás úgy készül, hogy a joghurtba snidlinget és egy kevés sót keverünk.

The Mountain - 3D pólók