Tandoori csirke gyömbérrel recept

Recept elkészítése:

Tandoori csirke gyömbérrel recept

Hozzávalók:
1 lebőrözött csirke (kb. 1,5 -2 kg) nyolcfelé vágva,
3 dl joghurt,
6 dkg friss gyömbér lereszelve,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
fél kávéskanál garam masala,
1 kávéskanálnyi csípős curry,
1 teáskanál őrölt koriander,
2 evőkanál olaj,
só, bors,
citromgerezdek a díszítéshez.

Elkészítés:

A joghurtba belekeverjük az olajat, a fokhagymát, a gyömbért és az őrölt fűszereket. Beletesszük a csirkedarabokat. Hűtőszekrényben legalább 8 órán át, pácoljuk (még jobb, ha 24 órát), közben néhányszor megforgatjuk. A csirkedarabokat lecsepegtetjük, és grillsütőben pirosra sütjük, közben többször megkenjük a páclével. Citromgerezdekkel díszítve, Nannal és csapatival tálaljuk. (Nan és csapati = indiai kenyérfélék.)

(A tandoori = faszéntüzelésű kemence; helyette a grillsütő vagy a rostsütő kitűnően beválik, de végső soron a konyhai tűzhely sütője is megfelel.)

Receptek kategória: