Tandoori csirke egyszerűen recept

Recept elkészítése:

Tandoori csirke egyszerűen recept

Hozzávalók:
1 lebőrözött csirke nyolcfelé vágva,
3 dl joghurt,
4 gerezd péppé zúzott fokhagyma,
mogyorónyi friss gyömbér apróra vágva,
2 kávéskanál paradicsompüré,
3 evőkanál citromlé,
1 babérlevél,
1-1 kávéskanál porrá zúzott kurkuma,
őrölt kömény és csípős pirospaprika,
1 evőkanál enyhe garam masala,
késhegynyi fekete bors,
2 kávéskanál só,
6-8 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítés:

A csirkedarabokat tálba tesszük. A joghurtba belekeverjük a fokhagymát, a gyömbért, a paradicsompürét, a citromlét, a babérlevelet, az őrölt fűszereket és a sót. Legalább 8 órát állni hagyjuk, közben többször megforgatjuk. Tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Lefedve, 180 Celsius-fokon sütőben puhára pároljuk a húst, majd levesszük a fedőt, és 200 Celsius-fokon megpirítjuk. Nannal és gyümölcs-csatnival tálaljuk. (Csatni = különböző gyümölcsökből és/vagy zöldségekből készített fűszeres ízesítő. Általában az indiai húsételek elmaradhatatlan kísérője. A keleti fűszerboltokban többféle kész csatnit árusítanak.)

Receptek kategória: