Sajtleves Frank módra recept

Recept elkészítése:

Sajtleves Frank módra recept

Hozzávalók:
10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl kefir vagy joghurt,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
3 evőkanál apróra tört cérnametélt,
1 evőkanál liszt,
2 tyúkhúsleves-kocka,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor (vagy 1 teáskanál szántott kapor),
só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kisütöm, majd a pörcöt leszűröm. A visszamaradt zsírra rászórom a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a zúzott fokhagymát és a lereszelt vöröshagymát, majd egy pillanatra, a tűzre visszateszem, és kevergetve tovább pirítom. Ismét lehúzom a tűzről, felöntöm 3 dl vízzel, és simára keverem. A tűzre visszatéve ezután már bátran hozzáöntök még 7 dl vizet, beleteszem a húsleveskockákat és felforralom. Közben néhányszor megkeverem. Ha már zubogva forr, beleszórom a tésztát és megfőzöm. Vigyázat! Ott kell mellette állni, mert hamar kifuthat, ezért nagy fazékban főzzük, hogy legyen helye forrni! Mire a habja elfő, a tészta is megfő. Ezután beleszórom a finomra vágott kaprot, és a reszelt sajttal elkeverem. Végül kevés levessel simára keverem a kefirt, és azt is belezúdítom. Egy pillanatig ismét forralom, majd a tűzről lehúzom. Rendkívül jóízű, pikáns leves, amelyet akár le is fagyaszthatunk, ha nagy adagot főztünk belőle. A hűtőszekrény normál hűtőterében 3 napig eláll. 25 perc alatt elkészíthető.

Receptek kategória: