Marhanyelv zöldlencsével és fűszerkrémmel recept

files/images/joghurt/joghurt.jpg
Hozzávalók

125 g zöldlencse (Puy-lencse),
3/8 l víz,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors,
1 babérlevél,
1-2 tk. bazsalikomecet,
3 szál korianderzöld (lehetőleg ázsiai),
petrezselyemzöld,
2-3 szál bazsalikom (lehetőleg ázsiai),
200 g zsírszegény natúr joghurt,
150 g 20% zsírtartalmú tejföl,
1 késhegynyi kömény,
8-12 szelet sózott vagy pácolt főtt marhanyelv.

Recept elkészítése:

A lencsét megmossuk, és egy éjszakára 3/8 l vízbe beáztatjuk. Másnap megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, 1 gerezdet és babérlevelet az áztatóvízbe dobjuk. A lencsét közepes hőfokon kb. 25-30 percig főzzük. Ezt követően szűrőben jól lecsepegtetjük, majd sót, borsot és bazsalikomecetet adunk hozzá. Közben megmossuk és megtöröljük a koriandert és a bazsalikomot. A fűszernövényeket összevágjuk, és szétnyomjuk a második fokhagymagerezdet. A joghurtot és a 20% zsírtartalmú tejfölt összekeverjük. Belerakjuk a fűszernövényeket a fokhagymával együtt, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük a krémet. A szeletelt nyelvet tálra helyezzük, vagy tányérokra adagoljuk, és mellé tesszük a lencsét. A fűszerkrémet kis tálkában tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40 perc

Tipp: Kb. 20 perccel lerövidíthetjük a főzési időt kuktában.

Receptek kategória: