Kapros uborkaleves recept

Recept elkészítése:

Kapros uborkaleves recept

Hozzávalók:
6 dl joghurt,
4 dl tej,
1 szál újhagyma,
2 közepes uborka,
1 csomó kapor,
só,
citromlé,
cukor.

Elkészítés:

A joghurtot és a tejet habverővel simára keverjük, közben ízlés szerint sóval, cukorral és citromlével ízesítjük. Belekeverjük a vékonyan felkarikázott hagymát, a megtisztított, közepes kockákra vágott uborkát, és meghintjük finomra vágott kaporral. Leveses csészében vagy kis tálkákban tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Jó tanács: Készítsük jól behűtött alapanyagokból, és azonnal tálalhatjuk. Az uborkaleveshez érdemes előzőleg felforralni, majd teljesen lehűteni a tejet.

Receptek kategória: