Recept elkészítése:
Kapros uborkaleves recept
Hozzávalók:
6 dl joghurt,
4 dl tej,
1 szál újhagyma,
2 közepes uborka,
1 csomó kapor,
só,
citromlé,
cukor.
Elkészítés:
A joghurtot és a tejet habverővel simára keverjük, közben ízlés szerint sóval, cukorral és citromlével ízesítjük. Belekeverjük a vékonyan felkarikázott hagymát, a megtisztított, közepes kockákra vágott uborkát, és meghintjük finomra vágott kaporral. Leveses csészében vagy kis tálkákban tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
Jó tanács: Készítsük jól behűtött alapanyagokból, és azonnal tálalhatjuk. Az uborkaleveshez érdemes előzőleg felforralni, majd teljesen lehűteni a tejet.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges