Jeges citromleves recept

Recept elkészítése:

Jeges citromleves recept

Hozzávalók:
4 dl kefir (vagy joghurt, tejföl),
3 dl tej,
1 citrom (vagy narancs, mandarin) leve,
1/2 citrom reszelt héja,
ízlés szerint cukor (vagy mesterséges édesítőszer),
csipetnyi só,
jégkocka.

Elkészítés:

A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép poharába tesszük, majd ráöntjük a kefirt. Cukorral és sóval ízesítjük, ezután egy-két percig keverjük. Ha már jó habos, akkor öntjük hozzá a tejet, és ismét összekeverjük. Néhány órán át a hűtőszekrényben előhűtött leveses csészék mindegyikébe teszünk néhány jégkockát, és erre öntjük rá a citromlevest. A nyári nagy melegben rendkívül üdítő, és levesként is, üdítőitalként is fogyaszthatjuk. Készíthetjük joghurttal és csökkentett zsírtartalmú tejjel vagy tejföllel is, aszerint, hogy számolnunk kell-e a kalóriákat. Friss citromlé helyett tehetünk bele üveges citromlevet. Aki nem szereti a savanyú ízeket, készítheti narancslével vagy mandarin-lével is.

Receptek kategória: