Indiai rizses csirke fűszeres joghurttal recept

Recept elkészítése:

Indiai rizses csirke fűszeres joghurttal recept

Hozzávalók:
1 csirke (1,5- 2 kg darabolva, persze lehet csak comb is),
15 dkg rizs,
2 dl joghurt,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
1 hagyma finomra vágva,
2 kávéskanál curry,
3 dl csirkehúsleves (Ieveskockából),
1 friss chilipaprika karikákra vágva,
4 evőkanál olaj,
1 kávéskanál só.

Elkészítés:

A megmosott rizst 1 órára hideg vízbe áztatjuk, a csirkét feldaraboljuk, bőrét eltávolítjuk. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd beletesszük a csirkedarabokat, és megpirítjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, a sót, a curryt, végül a joghurtot, és lassú tűzön 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük. A rizst lecsepegtetjük, és a csirkéhez adjuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a paprikát, és lefedve, lassú tűzön készre pároljuk. Ha szükséges, közben az elpárolgott vizet pótoljuk, vagy ha a végén túl leveses lenne, fedő nélkül melegítjük, amíg a felesleges víz elpárolog.

Receptek kategória: