Hideg uborkaleves 3. recept

Recept elkészítése:

Hideg uborkaleves 3. recept

Hozzávalók:
2 nagy saláta uborka,
2 dl tejföl,
2 dl joghurt,
2 dl kovászos uborkalé,
1 zsemle,
4 evőkanál olívaolaj,
1 csokor friss kapor,
3 gerezd fokhagyma,
só és törött bors (ízlés szerint).

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsurgatott és összevágott kaprot, ráöntjük a joghurtot és a kovászos uborka levét. Addig keverjük, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Ezután a tejfölt belekeverjük. Az olajban piros-ropogósra sütjük a nagyon apróra vágott zsemlét és a levessel együtt (de külön) jól lehűtjük. Tálaláskor a csészékbe, mert leves tetejére tesszük a pirított zsemlét. Avokádóval ugyanígy készíthető, elég hozzá 1 nagy avokádó + a többi hozzávaló.

Receptek kategória: