Dobva-rázva sütött csirke-curry recept

Recept elkészítése:

Dobva-rázva sütött csirke-curry recept

Hozzávalók:
4 kicsontozott lebőrözött csirkemell,
6 ek. lecsepegtetett görög joghurt,
1 limet (vagy citrom) leve,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
5 centis gyömbérdarab finomra vágva,
2 ek currykrém az ízesítéshez,
1 ek fűszerpaprika,
só, 5 ek. olaj,
1 hagyma meghámozva, negyedekre vágva és cikkekre bontva,
1-1 piros és zöld húsú paprika kimagozva, és egycentis kockákra vágva,
6 dkg nem sós kesudió,
4 ek. víz,
újhagyma a díszítéshez.

Elkészítés:

A csirkemellet 1 cm vastag csíkokra vágjuk, és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a joghurtot, a limet levét, a fokhagymát, a gyömbért, a currykrémet és a fűszerpaprikát. Megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Egy nagyméretű mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a piros és zöld húsú paprikát, valamint a kesűdiót és közepes hőmérsékleten 2 percig dobva-rázva sütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A csirkés keveréket beleöntjük a serpenyőbe, és 4-5 percig dobva rázva sütjük, amíg jól átsül és megpirul. Hozzáadjuk a vizet, alaposan megkeverjük, majd visszarakjuk a zöldségeket is a serpenyőbe. Lassú tűzön 2 percig sütjük. A tetejére, karikákra vágott újhagymát szórunk. Azonnal tálaljuk.

Receptek kategória: