Bolgár gyuvecs II. recept

Bolgár gyuvecs II. recept
Hozzávalók:

3 adag marhapörkölt,
40 dkg héjában főtt burgonya,
20 dkg zöldbab,
1 padlizsán,
4 zöldpaprika,
2 szál sárgarépa,
1 kis doboz vörösbab-konzerv,
10 dkg párolt rizs,
2 tojás,
4 dl joghurt,
só,
1 fej vöröshagyma,
2 dkg margarin;
a tepsihez 1 dkg margarin,
1 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

Előkészítése: közepes tepsit bekenek margarinnal, és morzsával beszórom. A főtt burgonyát vékonyan felkarikázom, a zöldbabot feldarabolom, a padlizsánt felszeletelem, és mindkét oldalán besózom (így kiengedi keserű levét). A zöldpaprikát kicsumázom, karikákra vágom, a répát feldarabolom.

A babkonzerv levét leszűröm, és a pörkölthöz keverem. A tojást gyengén felverem, és a joghurttal meg a sóval összekeverem. A hagymát tisztítás után finomra vágom, és a margarinon megfuttatom, ezután az összes zöldséget egyszerre megforgatom rajta. A kikent tepsi aljára terítek egy sor burgonyát, amire kevés pörköltet teszek, majd a hagymás zöldséggel rétegezem. A tojásos joghurttal meglocsolom, és a rétegezést kezdem elölről, amíg a nyersanyag tart. Előmelegített, közepesen forró sütőbe tolom, és legalább 30 percig közepes lángon sütöm.

The Mountain - 3D pólók