Dum karfiol masala recept

Dum karfiol masala recept

Hozzávalók:
1 középnagy karfiol,
2 hagyma,
2 db 2 cm-es gyömbér,
4 db szárított erős pirospaprika,
2 szem szegfűszeg,
2 kardomommag,
1 db 2 cm-es fahéj,
1 kávéskanál kurkuma,
1 kávéskanál cukor,
2 dl joghurt,
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld vagy koriander,
2 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítés:

      Az egész karfiolt főzzük 5 percig gőzben. Daráljuk le együtt a gyömbért, a pirospaprikát, a fahéjat, a szegfűszeget, a kardomommagot, a hagymát és a kurkumát. Egy nagyobb edényben forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a ledarált keveréket, a joghurtot, a sót és a cukrot és kevergetve főzzük 5 percig - majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A kihűlt pépet kenjük a karfiolra, amit az edénybe tettünk, majd lefedve, saját gőzében 30 percig alacsony hőfokon sütőbe tesszük. Mikor kész, megszórjuk a petrezselyem/korianderrel.

Elkészítés ideje: 45perc

Kiemelt partnerünk