Vaníliás krémes recept

Vaníliás krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
7 dkg vaj,
7 dkg cukor,
3 evőkanál tej,
1 kávéskanál szalalkáli.

Krém:
4 dl tej,
4 púpozott evőkanál liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor.

Elkészítés:

      Habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a szalalkálit és a lisztet. Három lapot sütünk kikent, kilisztezett tepsiben.
Krém: 3 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 1 dl hideg tejet, liszttel, vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral összekeverve lassan beleengedjük a forrásban lévő tejbe, és simára főzzük. Kihűlésig keverjük, majd beleteszünk 25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverve. Habosra keverjük. A lapokat megkenjük krémmel, a harmadik lapot megszórjuk vaníliás cukorral.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók