Tejszínes ananászkocka recept

Tejszínes ananászkocka recept

Hozzávalók 12 szelethez:
a tésztalaphoz 3 tojás,
10 dkg margarin,
4 evőkanál porcukor,
4 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál hideg víz;
a krémhez:
12 db ananászbefőtt-karika,
3 dl tejszín,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
2 evőkanál zselatinpor,
1 evőkanál citromlé,
kevés cukor,
a tepsihez 3 dkg margarin,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:

Előkészítés: közepes nagyságú, alacsony peremű tepsi alját a margarinnal bekenem, liszttel meghintem. A tojásfehérjékből a cukor felével habot verek. A tejszínt is habbá verem. A tojássárgákat a cukor másik felével habosra keverem, hozzáadom a puha margarint és a vizet. Egy percig keverem. Kézi habverővel beleforgatom a lisztet, majd a masszát a kikent tepsibe simítom. Közepesen meleg sütőben kb. 15 percig sütöm. Konyharuhára borítom és kihűtöm.

Elkészítése: a krémhez a tejben simára keverem a pudingport, még 2 dl ananászlét hozzáöntök és megfőzöm a pudingot. Az ízét citromlével és kevés cukorral erősítem. A már kihűlt pudingba habverővel belekeverem az előzőleg 1 dl ananászlében kissé felmelegített, de már kihűlt zselatint és a tejszínhabot. A piskótalapra felkenem a pudingot. Szép sorjában elhelyezem rajta az ananászkarikákat, majd tetszés szerint feldíszítem. A hűtőszekrényben fél napig dermesztem. 12 kockára vágom.

Elkészítési idő: 70 perc

vissza a főoldalra