750 g étcsokoládé,
1,6 dl friss tejszín,
60 g vaj,
400 g színes gyöngycukor.
Ez a mennyiség 30 db étcsokoládétojáshoz elegendő.
Melegítse fel a tejszínt egy lábasban, 600 g darabokra tört étcsokoládéval együtt gyöngyöző vízfürdőben. Gyakran keverje meg, s ha már sima, fényes krém lesz belőle, vegye le a tűzhelyről a lábast, és dolgozza bele a vajat. Öntse az egészet egy tepsibe és fedje be átlátszó nejlonfóliával. Tegye a tepsit hűtőszekrénybe 1-2 órára, amíg a massza teljesen megszilárdul. Vegye ki a hűtőből a tepsit, kanalanként szedje ki a masszát, és kézzel formáljon belőle tojásokat, majd helyezze őket tálcára. Addig folytassa, amíg tart a hozzávalókból. Tegye a csokitojásokat 30 percre a hűtőszekrénybe. Reszelje vagy darálja meg a maradék csokoládét és olvassza fel vízfürdőben. Szórja a színes cukorgyöngyöket egy cseréptálba. Vegyen egy kevés olvadt csokoládét a két tenyerébe és kenje a csokitojás felületére, majd azonnal forgassa meg a cukorgyöngyökben. Ügyeljen arra, hogy a tojásokat mindenhol beborítsák a színes cukorkák.
Elkészítési idő: 15 perc + 2 óra hűtés
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges