Málnás habroló recept

Málnás habroló recept

Hozzávalók:
500 gr mélyhűtött vajas tészta,
1 db tojás,
250 gr tejszín,
100 gr mélyhűtött málna,
50 gr Koronás porcukor,
15 gr zselatin por,
1 dl víz,
150 gr csokoládé,
50 gr vágott mogyoró.

Elkészítés:

      Melegítse elő 200 °C-ra a sütőt (gázsütőjét a 3. fokozatra állítsa). Nyújtódeszkán sodorja ki a mélyhűtött leveles vajastésztát 3-4 mm vastagra. Kenje meg a felvert egész tojással, majd derelyevágóval vágja fel 3-4 cm-es csíkokra. Tekerje fel egy habrolócsőre úgy, hogy a tojásos felülettel felfelé 1/3-nyi részt takarjon el mindig a következő felcsévélt tészta. Sütőlapra téve süsse meg a felhevített sütőben. Így lesz igazán leveles.
Amíg sül, gőzfürdőn olvassza fel a csokoládét, a csomagoláson található utasítás szerint oldja fel a zselatint. A kisült habrolókat óvatosan vegye le a csőről, majd szabja őket egyformára. Két végét mártsa csokoládéba, majd mogyoróba.
A málnát Koronás porcukorral keverje pépes simára, majd keverje hozzá a feloldott zselatint, és a tejszínhabot is. Ezzel az ízletes krémmel töltse meg a tésztarolókat.
Tipp: Lehet sós is a finomság. Készítsen bele krémet sajtból, sonkából, gombából, spenótból, tojásból vagy túróból.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók