Macesztorta recept

Macesztorta recept

Hozzávalók:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 kanál maceszliszt,
2 kanál darált dió.

Diókrém: hozzávalók:
1 tojás,
fél csésze cukor,
fél csésze darált dió,
25 dkg margarin.

Elkészítés:

      A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, felverjük a tojáshabot, hozzáadjuk a maceszlisztet, a diót és a cukros sárgáját. Kikent, maceszliszttel megszórt tepsiben megsütjük. Dió- vagy csokoládékrémmel megkenjük.

A tojást összekeverjük a cukorral és a darált dióval. Lábosban kis lángon összefőzzük, ha túl sűrű, kevés vizet öntünk hozzá. Még forrón hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Hűtőben jól kifagyasztjuk, majd habverővel felverjük. Így sok laza tortakrémet kapunk. Ugyanígy készül a csokoládékrém, csak ebben az esetben a tojáshoz 2 kanál kakaóport keverünk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók