Kaviáros sós piskóta recept

Kaviáros sós piskóta recept

Hozzávalók 1 rúdhoz:
a piskótához 2 tojás,
2 púpozott evőkanál liszt,
2 evőkanál tej,
1-1 mokkáskanál törött bors és só;
a töltelékhez 5 dkg margarin,
5 dkg tejszín krémsajt,
5 dkg fekete vagy piros kaviár,
1 csokor snidling,
néhány csepp citromlé,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
a tepsihez 2 dkg margarin és 2 dkg liszt.

Elkészítés:

Előkészítés: a tojások sárgáit fehéredésig keverem a sóval, majd apránként hozzákeverem a tejet és a lisztet. A tojásfehérjékből kemény habot verek. Egy kis tepsit vagy sütőlemezt a margarinnal kikenek, a liszttel meghintem.

Elkészítése: a tojásmasszát összeforgatom a tojáshabbal, és a kikent tepsire úgy kenem fel, hogy nagy, téglalap alakú tésztává süljön. Előmelegített forró sütőbe tolom, és a lángot azonnal takarékra csökkentem. 6-8 perc alatt szép sárgára sütöm. Egy konyharuhát bevizezek, alaposan kicsavarom, és a megsült tésztát azonnal ráborítom. A ruhával együtt csavarom fel, mint a rétest, úgy is hagyom kihűlni. A töltelékhez a margarint a krémsajttal, a citromlével habosra keverem, hozzáadom a sót és a borsot, végül a kaviárt és a finomra vágott snidlinget keverem bele. A már kihűlt tekercset óvatosan kicsavarom a ruhából, és egy alufólialapra helyezem. A krémet rákenem, majd ismét összecsavarom, és szorosan becsomagolom az alufóliába. A tetejét megnyomkodom, hogy a felesleges levegő kiszorulhasson belőle. Hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztem, de a mélyhűtőben is tárolható.

Elkészítési idő: 70 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók