Húsvéti túrótorta recept

Húsvéti túrótorta recept

Hozzávalók 16 szelethez:
1 cm vastag szögletes piskóta,
2 doboz körszeletes ananászbefőtt,
25 dkg tehéntúró,
2 dl tejszín,
10 dkg margarin,
3 zacskó habfixáló,
1 csésze kimagozott meggybefőtt,
2 zacskó vaníliás cukor,
csipet só.

Elkészítés:

      Mindkét doboz ananászbefőttet leszűröm. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőital készíthető a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát, papírral leszárítom. A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot.

A krémet rákenem a piskótalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtöm. Kockákra vágva kínálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejszínhabot.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk