Húsvéti piskótatorta 1. recept

Húsvéti piskótatorta 1. recept

Hozzávalók:
2 doboz babapiskóta (kb. 25 darab),
kevés édes-rumos tej,
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
három evőkanál kakaópor,
három evőkanál tej,
a tetejére citrommáz,
tojáscukor.

Elkészítés:

      A vajat a porcukorral, a kakaóporral és a tejjel kikeverjük. Egy tortaforma szélére körös-körül édes-rumos tejbe mártogatott fél babapiskótákat állítunk fel, és a tortaforma alját is megmártott babapiskótával béleljük ki. Erre az egész krémet rákenjük, és megáztatott babapiskótákkal befedjük. A felső sor babapiskótát a kezünkkel szép simára egyengetjük, és leöntjük citrommázzal. Tojáscukorral díszíthetjük. Egy napig hideg helyen állni hagyjuk. Tálaláskor a forma karikáját lehúzzuk róla, és a forma lapjával együtt csúsztatjuk a tálra.

vissza a főoldalra