Húsvéti kalács 2. recept

Húsvéti kalács 2. recept

Elkészítés:

      1 kg lisztbe keverve 1 tojássárgáját, 1 kk. sót, 1 ek. porcukorral ízesített 2 dl langyos tejben futtatott 3 dkg élesztőt, 1 ek. tejfölt, 1 ek. porcukrot, 5 dkg vajat, 6 dl langyos tejet, addig gyúrjuk, míg el nem válik a táltól, majd apránként 3 ek. langyos vajjal jól eldolgozzuk. Kissé lisztezve lefedjük, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán 5 egyforma cipóra osztva azonos méretű rudakká sodorjuk. Belőlük fonjuk a kalácsot. Jól zsírozott tepsiben még kelesztjük, majd felvert tojással kenve sütőbe rakjuk. Lassú tűzön átsütjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók