Húsvéti fonott kalács recept

Húsvéti fonott kalács recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
8 dkg Beghin-Say porcukor,
8 dkg vaj,
2 tojás,
3 dl tej,
3 dkg élesztő,
reszelt citromhéj,
cukrozott narancshéjdarabok,
vagdalt dió,
mogyoró,
mandula,
mazsola,
fahéj.

Elkészítés:

      Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, a Beghin-Say porcukrot egy tojással, langyos tejjel, az olvasztott vajjal és egy csipet sóval összekeverjük, s az egészet a liszttel közepes keménységű tésztává gyúrjuk, s tálba téve kelesztjük. Akkor kelt meg, amikor a térfogata kétszeresre nőtt. Ez után szellőztetjük a tésztát oly módon, hogy a gyúródeszkán kézzel szétnyomkodjuk, s közben belenyomkodjuk a cukrozott narancshéjat, mazsolát, diót, mogyorót, reszelt citromhéjat, újra átgyúrjuk, majd tovább kelesztjük. Amikor megkelt, négy egyenlő darabra vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk. A tetejét tojással bekenjük, még egy kis ideig kelesztjük, újra megkenjük tojással, és beszórjuk a vékonyra szeletelt mandulával. 180-200 fokos sütőben kezdjük sütni, de amikor a kalács elérte a végleges magasságot: a sütőt 160 fokra állítjuk, s cukrásznyelven szólva, így húzatjuk ki a tésztát, és szép pirosra sütjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók