Húsvéti csokoládétorta recept

Húsvéti csokoládétorta recept

Hozzávalók:
6 dkg étcsokoládé,
6 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg átszitált liszt,
1 kávéskanál sütőpor,
egy csipetnyi só,
5 cl konyak,
egy kevés forró víz,
a krémtöltelékhez 6 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
6 dkg étcsokoládé,
és egy kevés konyak.

Elkészítés:

      Gőzfürdőben megolvasszuk a csokoládét, és néhány evőkanálnyi forró vízzel, krém sűrűségűvé keverjük. Ugyanezen a gőzfürdőn felolvasszuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliáscukrot, majd habosra keverjük. Beleadjuk a tojás sárgákat, a sót, és kb. 10 percen átkevergetjük. Ha a massza már sima, lassan állandó keverés mellett, hozzáadagoljuk a csokoládét. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a konyakot, és az előzőleg keményre felvert tojásfehérjét. Vajjal kikent tortaformába öntjük, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a tortát két lappá vágjuk, megtöltjük, és kívül is bevonjuk a csokoládé krémmel. Csokoládékrém készítése: a vajat gőzfürdőn felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, és azzal együtt habosra keverjük ki. Hozzáadjuk az ugyancsak gőzfürdőben meglágyított étcsokoládét, és simára keverjük. A még meleg töltelékhez állandó keverés közben apránként annyi konyakot adagolunk, hogy az kihűlés után, krém sűrűségű legyen.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók