Erdélyi kuglóf recept

Erdélyi kuglóf recept

Hozzávalók:
10 dkg Rama margarin,
4 db tojás sárgája,
8 dkg Koronás aranybarna cukor,
6 dkg akácméz (2 evőkanál),
1 db citrom,
2 dkg vaníliás cukor,
5 dkg élesztő,
1 dl tej,
40 dkg finom kukoricaliszt,
5 dkg dió,
őrölt fahéj,
margarin,
liszt a forma kenéséhez,
vaníliás porcukor.

Elkészítés:

      A margarint a tojások sárgájával, a Koronás aranybarna cukorral keverje habosra. Adjon hozzá két evőkanál mézet és a citrom levét. Öntse hozzá a cukorral, langyos tejben felfuttatott élesztőt. A diót darálja meg, keverje össze az őrölt fahéjjal ízesített finom kukoricaliszttel, és az egészet adja hozzá az élesztős-tojássárgás masszához. Öntse margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába, és egy fél órás kelesztés után süsse meg 180 °C-os sütőben. Hústűvel megszúrva ellenőrizheti, átsült-e a kuglóf. Ha kész, pihentesse kicsit, majd szórja meg vaníliás porcukorral.
Remek látványt nyújthat a kuglóf, ha még olvasztott csokoládéval is áthúzza.
Hagyományosan cserépedényben sül az erdélyi kukoricás-diós kuglóf. Húsvéti karácsonyi, pünkösdi, névnapi étkezések befejező fogása. Cserépedény híján jénaiban, fémformában is sütheti - bárhogy is készül, fenséges sütemény.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók