Bécsi kuglóf recept

Bécsi kuglóf recept

Hozzávalók:
3 dkg élesztő,
2,5 dl tej,
20 tojássárgája,
40 dkg olvasztott vaj,
10 dkg cukor,
50 dkg liszt,
só,
10 dkg édes-, 1 dkg keserűmandula,
citromhéj,
szerecsendió.

Elkészítés:

      Az élesztőt langyos tejben feloldjuk. A tojássárgákat, az olvasztott vajat és a cukrot habosra verve hozzáadjuk. Ezután beletesszük a lisztet, 1.5 dkg sót, és az egészet addig dagasztjuk, míg a kezünkről el nem válik. Majd beletesszük a mandulát, citromhéjat és egy kevés reszelt szerecsendiót. A tésztát zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett kuglófformába tesszük, de csak háromnegyed részéig töltjük meg, különben a kelésnél a tészta kifutna. Ha megkelt, nem túl erős tűznél, 1/4 óráig sütjük, utána szitára borítjuk, és porcukorral meghintjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók