Bácskai vőlegényfogó recept

Bácskai vőlegényfogó recept

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás,
tejföl,
só.

A töltelékhez:
20 dkg sovány főtt sonka,
20 dkg túró,
5 dkg vaj,
só,
a kenéshez tojás.

Elkészítés:

      Sós omlós tésztát készítünk. A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, a vajat és egy csipet sót hozzáadva jól összekeverjük. A két tojásfehérjét habbá felverve adjuk hozzá. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kockákat vágunk belőle, a töltelékkel megtöltjük, és buktaformára összetekerjük. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük, Melegen, hidegen is kitűnő, teához vagy borkorcsolyának is tálalható.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók