Tormatorta recept
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg juhtúró,
5 dkg margarin,
2 dl tejszín,
5 dkg ecetes torma (vagy frissen reszelt torma),
3 evőkanál zselatinpor,
1 dl tej,
1 csokor snidling,
ízlés szerint porcukor, só.
Elkészítés:
Előkészítés: a tejszínt kemény habbá verem. A zselatinporra ráöntöm a tejet és feláztatom, majd nagyon kis lángon kevergetve folyósra oldom. A margarint szobahőmérsékletűre melegítem. A snidlinget finomra vágom. Egy kuglóf- vagy egyéb formát előkészítek, és folpack fóliával úgy bélelem ki, hogy pereme is legyen.
Elkészítése: keverőtálba teszem a juhtúrót és a margarint. Megsózom, és habosra keverem. Ezután hozzáadom a reszelt tormát, kevés porcukrot és a snidlinget, majd egy percig tovább keverem. Végül beleforgatom a tejszínhabot és a még langyos zselatinos tejet. Az egészet belesimítom a formába. Tenyérrel alulról kissé megütögetem, hogy jól kitöltse a formát, majd a tetejét is befedem, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztem. Tálalás előtt tálra borítom, a fóliát a tetejéről óvatosan lehúzom, és cikkekre vágom, mint a tortát szokás.
Elkészítési idő: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges