Tejszínes-gombás "Penne" recept

Tejszínes-gombás "Penne" recept

Hozzávalók:
1 csomag (1/2 kg) "Penne" tészta (magyarul tollhegy),
25 dkg füstölt sonka vagy tarja, ha valaki nem szereti a füstös ízt, jó akármilyen sonka,
30 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
3 dl tejszín,
15 dkg trappista sajt,
ízlés szerint só, bors, oregánó.

Elkészítés:

      A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sonkát és gombát. Együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk az 5 gerezd összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd sok oregánóval ízesítjük. Kb. 20 percig főzzük fedő alatt, kislángon. Vizet nem kell alá tenni, mert a gomba enged annyit, ami elég. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, ráöntjük a sonkás-gombás keverékünket, a 3 dl tejszínnel fellazítjuk. Összekeverés után megszórjuk jó vastagon reszelt sajttal, pár percre bedugjuk a sütőbe, vagy a mikróba, hogy a sajt megolvadjon rajta.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók