Öntött saláta recept

Öntött saláta recept

Hozzávalók:
4 fej saláta,
só, cukor,
1 dl ecet,
2 dl tejföl,
6 dkg füstölt szalonna.

Elkészítés:

      A fejes saláta külső leveleit leszedjük, a fejeket négyfelé vágjuk, jól megmossuk és lecsurgatjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd a pörcöt szűrőkanállal egy tányérra szedjük. A lábasban maradt zsírt egy pici cukrozott ecettel felforraljuk. Egy kis sót is tehetünk bele, de vigyázva, mert a szalonna is sós! Az egészet a salátára öntjük, és hidegre tesszük. Tálalás előtt tejföllel megöntözzük, és a tepertőt rászórjuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk