Narancsos hagymasaláta recept

Narancsos hagymasaláta recept

Hozzávalók:
2 nagy narancs,
1 szép szál póréhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál mustár,
1 citrom leve,
7 teáskanál currypor,
ízlés szerint kevés cukor, és só.

Elkészítés:

      A hagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágom, és megsózom, majd jól összeforgatom. 15 percig hagyom állni. Közben a narancsot meghámozom, ujjnyi vastag karikákra aprítom, ezután a karikákat óvatosan felkockázom. A narancsból az összes magot eltávolítom. A salátástálban elkészítem a saláta levét: a citromlevet néhány evőkanál vízzel kissé felhígítom, a mustárral és a curryvel simára keverem, törött borssal, csipetnyi sóval és kevés cukorral fűszerezem. Ezután beleforgatom a narancskockákat és a hagymát. Óvatosan összekeverem, ezután befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Egy-két óra múlva ismét összekeverem. Félnapi hűtés után tálalom, hogy az ízei jól összeérjenek. (Ezt a salátát liba-vagy kacsasült mellé, vagy a húsvéti sonka társaságában szoktam tálalni.)

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk