Mimóza tojássaláta recept

Mimóza tojássaláta recept

Hozzávalók:
6 kemény tojás,
4 közepes savanykás alma,
15 dkg trappista sajt,
2 csokor újhagyma,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl vagy kefir,
1 citrom leve,
só, fehér bors,
tálaláshoz salátalevelek.

Elkészítés:

      A hámozott almát reszeljük le durva reszelőn, locsoljuk meg citromlével. Adjuk hozzá a lereszelt (szintén durva reszelőn) sajtot, a majonézt, a tejfölt, és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze. A hagymát karikázzuk fel, locsoljuk meg a maradék citromlével. 4 tojást karikázzunk fel, a másik kettő fehérjéjét reszeljük le és adjuk a sajtos krémhez. A sárgákat tegyük félre. A tálat béleljük ki salátalevelekkel, simítsuk bele a krém egyharmad részét, rakjuk meg a tojáskarikák felével, a hagymakakrikák egyharmadával, majd ismételjük meg a rétegezést. A félretett tojássárgákat reszeljük le, és szórjuk a saláta tetejére - ettől lesz igazi mimóza. Takarjuk be alufóliával, és 1-2 órára hűtsük be. Jól illik a sonkához, de önállóan is finom.

vissza a főoldalra