Krémsajtos burgonya recept

Recept elkészítése:

Krémsajtos burgonya recept

Hozzávalók:
kb. 1 kg apró szemű burgonya,
10 dkg márványsajt krém (túrósajt),
10 dkg tejszínkrémsajt,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
kevés vaj,
ízlés szerint só, bors,
esetleg vegeta só helyett.

Elkészítés:

      Az apró szemű burgonyát meghámozzuk, egy edényben kevéske vajon átpirítjuk, felöntjük kb. 1 dl vízzel. Megsózzuk (vegetázzuk) és fedő alatt puhára pároljuk. A tejszínkrémsajtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint borsozzuk. A túrósajtot rámorzsoljuk a párolt burgonyára, hozzáadjuk az ízesített krémsajtot, és együtt addig melegítjük a sütőben, amíg a sajt megolvad. Azon forrón tálaljuk. Ez a burgonya-egytál olyan laktató, hogy nem fog hiányozni mellőle a hús.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: