Ízes krokett recept

Ízes krokett recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20-30 dkg maradék sertéspörkölt, marhapörkölt, gombapörkölt, csirkepörkölt (csont nélkül), vagy felvágott, sonka,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 egész tojás,
2 evőkanál búzadara,
só, bors,
pirospaprika,
petrezselyemzöld ízlés szerint.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Még melegen áttörjük, hozzáadjuk a ledarált pörköltet vagy az apróra metélt felvágottat, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, két tojást és a búzadarát. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, aki szereti, tehet bele Vegetát, de akkor a sózással csínján kell bánni, legvégül belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet. Jól összedolgozzuk a masszát. Lisztes kézzel rudakat formálunk belőle, bepanírozzuk, majd olajban kisütjük. Tálalhatjuk salátával, vegyes zöldkörettel vagy főzelékkel, de önálló ételként is jó.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók