Ínyenc sonkás kenyér recept

Ínyenc sonkás kenyér recept

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg finomliszt,
25 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb főtt, kicsontozott füstölt hús),
15 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya,
5 dkg margarin,
1-1 mokkáskanál törött fehér bors,
fokhagymapor,
só, pástétomfűszer és törött fekete bors,
2 dkg élesztő,
2 dkg porcukor,
1 dl tej,
1 dl szódavíz.

Elkészítés:

      Előkészítés: az elmorzsolt élesztőt fél dl meglangyosított, cukros tejbe keverem és felfuttatom. (Akkor futott fel az élesztő, ha a bögréből - amiben összekevertem az élesztőt és a tejet - ki akar futni.) Közben a sonkát ledarálom. Az átszitált lisztet, a még langyos burgonyát, a langyos margarint, a sót, a fűszereket és a felfutott élesztőt összedolgozom a megmaradt langyos tejjel és annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tészta legyen.
Elkészítése: a tésztát egy mély edényben jól kidolgozom, végül a darált sonkát is beledagasztom. Lisztezett mély tálba teszem a tésztacipót, tetejét is meghintem kevés liszttel, és egy tiszta konyharuhát ráborítva, duplájára kelesztem. Ezután lisztes deszkán két részre osztom a tésztát, mindkettőt hosszúkás zsúrkenyérformára alakítom, és kenetlen sütőlemezre rakom. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 60 percig sütöm. Mielőtt egészen megsülne, kevés hideg vízzel megspriccelem, így szép fényes, márványos lesz a teteje. Margarinnal vagy pedig körözöttel, retekkel, sonkával, tojással és tormatortával kínálom.

Elkészítési idő: 150 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók