Húsvéti tojásragu recept

Recept elkészítése:

Húsvéti tojásragu recept

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg nyers füstölt sonka,
4 tojás,
20 dkg tavaszi krémtúró,
2 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál vaj vagy margarin,
3 evőkanál liszt,
1/2 csokor metélőhagyma,
1/2 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál kapribogyó,
só, bors.

Elkészítés:

      A tojásokat kb. 8 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. Lábosban megforrósítjuk a vajat vagy a margarint, és üvegesre pároljuk a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát. Liszttel meghintjük, megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Kb. 5 percig főzzük, majd belekeverjük a krémtúrót. A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk. Néhány petrezselyemlevelet a díszítéshez félreteszünk, a többit a metélőhagymával együtt felaprítjuk. A félbevágott tojásokat a sonkával, a lecsöpögtetett kapribogyóval, és a zöldfűszerekkel együtt a mártásba tesszük. Összemelegítjük, és a félretett petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Pirítós vagy főtt burgonya illik hozzá.

Elkészítési idő kb. 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: