Húsvéti bárányleves recept

Húsvéti bárányleves recept

Hozzávalók 7-8 személyre:
1 kg bárányaprólék,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 csapott evőkanál liszt,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
2 evőkanál olaj,
1 nagy csokor friss kapor,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A bárányhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd leszikkasztom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, elkeverem benne a pirospaprikát. Ráöntök két evőkanál vizet, és a tűzre visszatéve, ráteszem a húsdarabokat. Folytonos keverés közben megpörkölöm, megsózom, ezután pedig kétliternyi vízzel felöntöm. Beleteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meghintem törött fekete borssal, és a húst puhára főzöm. A lisztet a tejföllel simára keverem, majd a forrásban lévő levest behabarom. Ismét felforralom, végül a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra metélt kaporral meghintve, azonnal tálalom. (Aki szereti a tárkonyt, az ne kaporral, hanem tárkonnyal fűszerezze, és kevés citromlével, csipetnyi cukorral tegye még pikánsabbá a leves ízét.)

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók