Húsleves Krúdy módra recept

Húsleves Krúdy módra recept

Hozzávalók:
75 dkg marhafartő,
50 dkg marhacsont,
1 szép velős csont,
30 dkg vegyes zöldség,
3 dkg zeller,
5 dkg kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
10 szem egész bors,
só,
1 paprika,
1 paradicsom,
1 fej karalábé,
2 gomba-fej,
5 dkg zöldborsó,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg finom-metélt.

Elkészítés:

      A megmosott marhahúst és csontokat 3 l hideg vízben feltesszük főni, s igen lassan forraljuk. A leves tetején keletkező habot óvatosan leszedjük, majd 1 órai főzés után a megtisztított zöldséget, 1 csapott kanál sót, borsot és a vöröshagymát egészben hozzáadjuk. Nagyon lassú tűznél 3 óra hosszat főzzük. Ha a hús puha, kiemeljük a levesből és félretesszük, a levest egy kicsit állni hagyjuk, hogy a zavarossága leülepedjen, majd leszűrjük. A levesbe való finommetéltet külön főzzük ki. Egy kevés húslevest egy pohár vízzel föleresztünk, és ha forr, belefőzzük a tésztát. A levesestálba finomra vágott petrezselyemzöldre vagy snidlingre öntjük a leszűrt levest és a finommetéltet. A szeletekre vágott húst forrón, melegített tűzálló tálra helyezzük, a zöldséggel ízlésesen körülrakjuk, forró levessel meglocsoljuk, és ecetes tormát adunk hozzá. A velős csontot pirított zsemleszelettel forrón a leves mellé tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók