Heringsaláta recept

Heringsaláta recept

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg pácolt hering,
10 dkg ecetes hagyma,
3 közepes nagyságú főtt burgonya,
2 közepes nagyságú savanykás alma,
1 1/2 dl majonéz,
2 dl tejföl,
1 fej lilahagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:

Előkészítés: a heringet lapjában, a gerinccsont mentén félbevágom. Az egybefüggő gerinccsontot eltávolítom és a halhúst vékony csíkokra metélem. A főtt burgonyát meghámozom. A megmosott, kicsumázott, héjas almával együtt egyforma nagy szeletekre vágom. A lilahagymát az ecetes hagymával együtt finomra vagdalom. A petrezselyemzöldet megmosom, és egészen apróra vágom.

Elkészítése: mély salátástálban a majonézt simára keverem a tejföllel és a mustárral, majd sóval, borssal, valamint a vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Hozzáteszem a burgonyát, az almát, a hagymát és a halcsíkokat. Jól összekeverem, és befedve, legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben.

Elkészítési idő: 40 perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk