Ananászos sonka recept

Ananászos sonka recept

Hozzávalók:
50 dkg sovány, főtt, kötözött sonka,
1 doboz ananászbefőtt,
2 dl tejszín,
1-1 evőkanál liszt és ecetes torma,
só, késhegynyi törött bors.

Elkészítés:

      Előkészítés: a kötözött sonkáról lebontom a köteléket és felszeletelem. Az ananászbefőttet leszűröm. A lisztet és a tejszínt simára keverem. A sonkaszeleteket tűzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé fektetem.
Elkészítése: serpenyőbe öntöm a lisztes tejszínt, hozzáöntök 1 dl ananászlevet, beleszórom a fűszereket, és kevergetve felforralom. Sűrűre főzöm, ezután hozzákeverem a tormát és beleteszem az ananászkockákat, de már nem forralom, csak jól összekeverem. A tepsibe rakott sonkaszeletekre egyenletesen felkenem a mártást, és a tepsit az előmelegített forró sütőbe teszem annyi időre, amíg színesedni nem kezd a teteje.
Elkészítési idő: 50 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók