Sonkás csirkeleves-egytál recept

Recept elkészítése:

Sonkás csirkeleves-egytál recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
20 dkg sovány főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 csirkemáj,
15 dkg gomba,
2 db paradicsompaprika (vagy 2 evőkanál szárított paradicsompaprika-kocka),
1 tojás,
2 evőkanál reszelt sajt,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A csirkét tisztítás után kis darabokra vágom és a tisztított, szeletelt gombával, a megmosott, kicsumázott, kockákra vágott paradicsompaprikával, a sóval, a borssal együtt fazékba teszem. Felöntöm másfél liter vízzel és puhára főzöm. Közben a tojást habosra verem, hozzákeverem a lisztet és a reszelt sajtot (jó, ha füstölt sajttal készül), majd 10 percig állni hagyom. A csirkemájat csíkokra vágom. Amikor a csirkehús megfőtt, leszűröm, kicsontozom, és metéltre vágva visszateszem a levébe. Hozzáadom még a csirkemájat, meg az apró kockákra vágott főtt sonkát, és ha felforrt, mokkáskanállal apró galuskákat szaggatok belőle a levesbe. 5 percnyi forralás után beleszórom a petrezselyemzöldet és máris tálalható.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: