Korhelyleves 3. recept

Korhelyleves 3. recept

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
20 dkg füstölt tarja,
10 dkg szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 dl vörösbor,
4 pár virsli,
só,
pirospaprika,
egész bors,
babérlevél,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, és megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, felöntjük a vörösborral, és hozzáadjuk a fűszereket. Visszatesszük a tízre, beletesszük a kimosott káposztát, és felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Kb. egy-másfél óráig főzzük, ha szükséges, utánízesítjük. A virslit karikára vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez. Tejfölös habarást készítünk, belekeverjük a levesbe, és jól átforraljuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk