Káposztaleves pirított zsemlekockával recept

Recept elkészítése:

Káposztaleves pirított zsemlekockával recept

Hozzávalók:
2 szál cserkészkolbász,
20 dkg sonka-szalámi,
10 dkg füstölt szalonna,
1,5 kg savanyú káposzta,
3 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
5 zsemle,
4 evőkanál vaj vagy főzőmargarin,
2 babérlevél só,
őrölt bors,
1/2 teáskanál szemes bors,
1 evőkanál édesnemes pirospaprika,
1 teáskanál őrölt kömény.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját fazékban kiolvasztjuk. A cserkészkolbászt felkarikázzuk, a felszeletelt sonka-szalámit csíkokra metéljük. Mindkettőt a szalonnához adjuk, és néhány percig együtt pirítjuk. A szalonnapörcöt, a sült kolbászt és a pirított felvágottat szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott vagy présen átnyomott fokhagymát. Meghintjük őrölt köménymaggal és pirospaprikával, majd hozzáadjuk az ízlés szerint kimosott savanyú káposztát. Felöntjük 2 l vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a szemes borsot, majd fedő alatt megfőzzük.
Közben a zsemléket kockára vágjuk, és forró vajon vagy főzőmargarinon aranybarnára sütjük. A szalonnapörcöt, a kolbászt és a felvágottat visszatesszük a levesbe és összemelegítjük.
Pirított zsemlekockákkal meghintve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: