Gazdagleves recept

Recept elkészítése:

Gazdagleves recept

Hozzávalók:
25 dkg gomba,
40 dkg burgonya,
1 szál répa,
2 szál fehérrépa,
1 fej hagyma,
20 dkg sertés comb,
5 dkg füstölt kolbász,
1-2db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 dl tejszín,
só,
vegeta,
bors,
pirospaprika,
paprikakrém,
2-3ek olaj,
1db tojás,
liszt a galuskának.

Elkészítés:

      Először a hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a szeletekre vágott gombát és hagyjuk a saját levében párolódni. Végül a zsíradékra sütjük. E közben megpirítjuk (egy külön edényben) a kockára vágott sertéshúst, mikor félig kifehéredett mellé tesszük a karikára vágott füstölt kolbászt is és együtt pirítjuk tovább. Mikor teljesen kifehéredett a gombához öntjük és hagyjuk egy kicsit azzal is együtt pirulni. Ez után félrehúzzuk a tűzről és meghintjük pirospaprikával, az összekeverés után ízlés szerint tehetünk rá borsot, sót, vegetát, paprikakrémet. Összekeverjük, beletesszük a zöld papriká(ka)t, paradicsomot, felöntjük 1 liter vízzel és hagyjuk főni 15 percig (a hús fél puha legyen). Végül hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, burgonyát, ha kell teszünk még hozzá vizet és készre főzzük. A legvégén belekeverjük a tejszínt és máris tálalható. Akár egytálétel is lehet rozscipóval vagy pogácsával feladva.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: