Disznótoros káposztaleves recept

Recept elkészítése:

Disznótoros káposztaleves recept

Hozzávalók:
60 dkg sertéshús,
40 dkg savanyú káposzta,
5 dkg rizs,
1 evőkanál zsír,
2 evőkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
késhegynyi pirospaprika,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

      A húst kockákra vágjuk, és egy liter sós vízben feltesszük főni. A savanyú káposztát vízzel jól kimossuk és annyi vízben, amennyi ellepi, szintén megfőzzük. Amikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk a megmosott rizst, és addig hagyjuk a tűzön, ameddig megpuhul. Végül a káposztát a húsos levesbe öntjük. A lisztből a zsíron rántást pirítunk, a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk rajta, és pirospaprikával megszórjuk. Egy kevés hideg vízzel felengedjük, majd a tejfölt is hozzáadjuk. A levesbe öntjük és felforraljuk. - A káposztalevest általában disznótorkor főzik, ezért egyszerre, a receptben felsoroltaknál jóval több hozzávalóból készül. Ez a leírás Técsőről származik, de másutt, például Beregrákoson úgy készítik, hogy a húst először egy kevés zsíron fehéredésig sütik, csak aztán főzik meg. Rizs helyett burizst* szórnak bele, és a savanyú káposzta levével savanyítják.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: