Diós csirkeleves recept
Hozzávalók:
1 l tyúkhúsleves (kockából),
1 közepes burgonya,
2 ek. olaj,
1 fej hagyma,
3 dkg dióbél,
1 egész sült csirkemellfilé,
só,
őrölt bors,
1.5 dl tejföl,
vágott petrezselyem.
Elkészítés:
A húslevest felforraljuk, a kockákra vágott burgonyát beleszórjuk és puhára főzzük. Közben az olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a dióbelet és a darabokra vágott sült csirkemell felét. Néhány kanál levessel felengedjük és merülőmixerrel az egészet összeturmixoljuk. A masszát a levesbe keverjük és a maradék csirkemellet is hozzáadjuk. Felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk. Tejföllel dúsítjuk és petrezselyemmel díszítjük. Forrón tálaljuk.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges