Csirkeleves uborkával recept

Recept elkészítése:

Csirkeleves uborkával recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 80 dkg-os),
1 kisebb kígyóuborka,
2 dl kefir (vagy joghurt),
1 nagy csokor kapor,
1 evőkanál liszt,
1-1 késhegynyi őrölt mustármag és koriander,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
ízlés szerint só és kevés cukor.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét megmosom, lecsöpögtetem, kis darabokra vágom és a fűszerekkel meg a sóval ízesített 1,2 liter vízben félpuhára főzöm. Közben az uborkát megmosom és almareszelőn héjastól lereszelem. A félpuha csirkehúst levétől leszűrve kicsontozom és vékony metéltre vágom, majd visszateszem az átszűrt levesbe. Hozzáadom a lereszelt uborkát és további 10 percig főzöm. Közben a kefirt simára keverem a liszttel és behabarom vele a forrásban lévő levest. Gyakori kevergetés mellett jól kiforralom, végül megszórom a nagyon finomra vágott kaporral és ízlés szerint kevés cukorral ízesítem.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: