Őszibarackbólé recept

files/images/husito-italok/oszibarackbole.jpg
Hozzávalók

60 dkg őszibarack,
15 dkg porcukor,
5 dl száraz fehérbor,
7 dl félédes pezsgő,
0.5 dl őszibaracklikőr.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

A friss gyümölcsöt meghámozzuk, kimagozzuk, majd a mag körül lévő részt kivágjuk, mert keserű szokott lenni. A barackokat szeletekre vágjuk, és porcukorral rétegezve üvegtálba tesszük. Annyi bort öntünk rá, hogy ellepje majd hűtőszekrényben lefedve egy napig állni hagyjuk. Közvetlenül a fogyasztás előtt öntjük rá a maradék bort és a pezsgőt, végül hozzákeverjük az őszibaracklikőrt is. Jól lehűtve tálaljuk.

Receptek kategória: