Citrombólé recept

files/images/husito-italok/citrombole.jpg
Hozzávalók

4 citrom,
12 dkg kockacukor,
7 dl száraz pezsgő,
7 dl száraz fehérbor.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

A megtisztított citromokat karikákra vágjuk. Egy üvegtálat a citromkarikák felével kibélelünk és rászórjuk a kockacukrot, majd lefedjük a többi citromkarikával. Letakarva állni hagyjuk, amíg a cukor felszívja a citrom- levet. A bóléhoz ezt a cukrot kell felhasználni és nem a citromszeleteket. Bóléstálba vagy más üvegtálba öntjük a pezsgőt és a bort, majd a citromos kockacukrot beletesszük, és addig keverjük, míg elolvad. Jól lehűtve poharakba töltjük, és citromkarikával díszítve kínáljuk.

Receptek kategória: