Hűsítő italok

Kávé fagylalt recept

files/images/husito-italok/kavefagyi.jpg

6 tojássárgája,
18 dkg cukor,
fél rúd vanília,
2 dl tejszín,
1 dl feketekávé.

A cukrot a tojássárgákkal simára keverjük. Hozzáöntjük a vaníliás tejet, és habverővel állandóan kevergetjük forrpontig. Beleöntjük a tejszínt és az erős feketekávét.

Dió fagylalt recept

files/images/husito-italok/diofagyi.jpg

8 dkg dióbél,
4 tojássárgája,
5 dl tej,
fél rúd vanília,
16 dkg cukor,
1 - 2 evőkanál rum.

A dióbelet sütőben megpirítjuk, megdaráljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a vaníliával felforralt tejet, forrpontig melegítjük.

Mandula fagylalt recept

files/images/husito-italok/mandulafagyi.jpg

8 dkg tisztított mandula,
5 dl tej,
5 tojássárgája,
16 dkg cukor,
fél rúd vanília.

A lehéjazott mandulát megdaráljuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, beletesszük a mandulát. A tojássárgákat cukorral simára keverjük, hozzáöntjük a felforralt tejet.

Mogyoró fagylalt recept

files/images/husito-italok/mogyorofagyi.jpg

8 dkg mogyoró,
1 dkg vaj,
5 dl tej,
fél rúd vanília,
22 dkg kristálycukor,
4 tojássárgája.

A mogyorót sütőben megpörköljük, majd a héját konyharuhával ledörzsöljük. 6 dkg kristálycukrot sárgára pirítunk, hozzákeverjük a mogyorót, és vékonyan kivajazott tányérra öntjük.