Májsajt Bajorországból recept

Májsajt Bajorországból recept

Hozzávalók 12 szelethez:
50 dkg sertésmáj,
25 dkg sertéslapocka,
20 dkg zsírszalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál liszt,
2 tojás,
őrölt bors, só,
majoránna.

Elkészítés:

      A májat, a húst, a zsírszalonnát meg a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojásokat, sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Egy hosszúkás formát alufóliával kibélelünk, és vajjal vastagon megkenjük. A májas masszát belesimítjuk, a fóliát ráhajtjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 220°C-on 80-85 percig gőzöljük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd 3-4 órám hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és vékony szeletekre vágva tálra, tesszük.

vissza a főoldalra